Wat doet een holistisch coach?

Het leven zit vol uitdagingen en soms lijkt het alsof we vastlopen. We hebben dan behoefte aan iemand die ons kan helpen bij het vinden van antwoorden en oplossingen. Een holistisch coach kan in deze situaties uitkomst bieden. Het is iemand die zich richt op het gehele welzijn van de persoon, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Maar wat doet een holistisch coach nu eigenlijk precies? Lees verder voor meer informatie!

Kijken naar de oorzaak

Een holistisch coach begrijpt dat het vinden van antwoorden en oplossingen niet altijd zo simpel is als het lijkt. Daarom gaat de holistische coach verder dan alleen de oppervlakte van het probleem. Hij onderzoekt waar de problemen vandaan komen en wat de oorzaak ervan is. Op deze manier kan hij de kern van het probleem aanpakken en samenwerken aan het vinden van een duurzame oplossing. Vaak blijkt dat de oorzaak van het probleem dieper ligt dan op het eerste gezicht zichtbaar is. En dat is waar de holistische aanpak zijn kracht laat zien.

Kern aanpakken op een zachte en liefdevolle manier

Een holistisch coach helpt mensen bij het aanpakken van de kern van hun problemen op een zachte en liefdevolle manier. Het is belangrijk dat de persoon zelf tot inzicht komt en de regie in handen neemt. De coach past verschillende methoden toe die aansluiten bij de persoonlijke situatie, zodat stap voor stap kan worden gewerkt aan het vinden van een oplossing. Samen werken ze aan het verbeteren van de situatie en het bereiken van meer welzijn en balans.

Begeleiding op het levenspad

Een holistisch coach is er niet alleen voor de hulpvraag van dit moment, maar begeleidt mensen op hun hele levenspad. Samen wordt er gekeken naar het grotere geheel: Wat zijn de doelen en dromen van de persoon? Wat wil hij of zij bereiken? Door hierbij stil te staan, kan de persoon bewuste keuzes maken en zelf de regie in handen nemen. Het gaat erom dat de persoon niet alleen nu geholpen wordt, maar dat er ook gewerkt wordt aan een betere toekomst. Een holistisch coach staat naast de persoon en helpt hem of haar het leven te leiden waar hij of zij naar verlangt.

Energetisch afstemmen op de cliënt

Verder heeft een holistisch coach oog voor het energetische aspect van mensen. Dit betekent dat de coach zich afstemt op de persoon, met behulp van Zijnsoriëntatie en energetisch werk. Zijnsoriëntatie gaat over bewustwording van het Zijn. De persoon leert om te zijn in het hier en nu, zonder oordeel over zichzelf of anderen. Hierdoor ontstaat er meer rust en acceptatie. Energetisch werk heeft te maken met het werken met de energieën die in het lichaam aanwezig zijn. Door hier aandacht aan te besteden, kan er meer balans ontstaan tussen lichaam en geest. De coach zorgt ervoor dat de persoon zich bewust wordt van deze energieën en leert hiermee om te gaan. Dit kan bijdragen aan een gevoel van innerlijke rust en welzijn.

 

Vergelijkbare berichten